VaccinNet
 
Français
 
 

Actueel


Bericht:
Bosa (Fedict) gaat dinsdag 5/12/2023 tussen 21u45 en 23u45 onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Tijdens deze periode zal de authenticatie dienst maximaal één uur niet beschikbaar zijn.
Daar Vaccinnet gebruik maakt van de federale authenticatiedienst van Bosa, zal men gedurende deze periode niet kunnen inloggen in  Vaccinnet.
Onze excuses voor het eventuele veroorzaakte ongemak.

Covid-19 vaccins voor het najaar 2023

 • De aangepaste vaccins van Pfizer Comirnaty XBB 1.5 voor volwassenen (30 µg) kunnen besteld worden in Vaccinnet. Movianto garandeert levering binnen de 10 werkdagen (dus 14 dagen na bestelling).
 • Pediatrische vaccinatie wordt gecentraliseerd. Vaccinatie van kinderen gebeurt als volgt:
  • Kinderen van 6 maand tot 4 jaar: vaccinatie via de 6 pediatrische referentiecentra.
  • Kinderen van 5 tot 11 jaar: vaccinatie op maximaal één plaats per eerstelijnszone (of één punt over meerdere eerstelijnszones) of via de pediatrische referentiecentra.
  • Jongeren van 12 tot 18 jaar: vaccinatie via het reguliere circuit.
 • Bestellingen voor pediatrische vaccins (6 maand tot 11 jaar) kunnen enkel geplaatst worden door de hierboven vermelde vaccinatoren. Meer informatie over covidvaccinatie bij kinderen en jongeren vindt u hier.
 • De link naar de communicatie over covidvaccins vindt u ook hier op de pagina met info voor de vaccinatoren.

Belangrijke aandachtpunten:

 • Overschot aan covidvaccins:
  • Als u een apotheker bent, kan u aan huisartsen of andere apotheken in de buurt aangeven dat u nog over voorraad beschikt zodanig dat zij via u de nodige vaccins kunnen bekomen.
  • Als u een arts bent, raden wij u aan contact op te nemen met uw regionale zorgraad om te bespreken hoe de vaccins optimaal ingezet kunnen worden. U kunt ook overwegen gezamenlijke vaccinatiemomenten te organiseren met andere artsen of afspraken te maken om (thuis)vaccinatie van bepaalde patiënten over te nemen.
 • Kleine hoeveelheid COVID-19-vaccins nodig:
  • Als u slechts een beperkt aantal vaccins nodig heeft, adviseren wij u om afspraken te maken met een nabijgelegen apotheek. Zij kunnen kleine hoeveelheden vaccins leveren aan artsen of andere apotheken.
  Indien u onvoldoende Covid-19 vaccins kunt bestellen voor de komende 4 weken, wacht dan om een bestelling te plaatsen en stuur dan eerst een mailbericht naar vaccinnet@vlaanderen.be met de melding dat u er meer wilt kunnen bestellen en een woordje uitleg erbij zodat voor u eventueel een grotere hoeveelheid kan besteld worden.

Meer info over deze najaarsvaccinatie vindt u op www.laatjevaccineren.be.


Griepvaccins najaar 2023

De woonzorgcentra, instellingen voor personen met een beperking en psychiatrische centra die jaarlijks hun griepvaccins bestellen via vaccinnet zullen dit ook dit jaar kunnen doen.
Griepvaccins kunnen voor deze instellingen besteld worden tot 31 oktober 2023.

Poliovaccins

Voorlopig zijn de poliovaccins (imovax polio) niet beschikbaar. Er worden eerstdaags Fins/Zweedse vaccins verwacht.
Van zodra deze beschikbaar zijn zal dit vermeld worden op deze pagina.


Vaccinnet en vaccinatiegegevens
 • Vaccinnet is het bestelsysteem voor de vaccins die door de Vlaamse overheid gratis ter beschikking gesteld worden. Erkende huisartsen, pediaters en gynaecologen kunnen rechtstreeks toegang vragen via deze site. Vaccinatoren kunnen in Vaccinnet vaccins bestellen en toegediende vaccinaties registreren.
 • Bent u als burger op zoek naar uw geregistreerde vaccinatiegegevens, ga dan naar https://www.myhealthviewer.be of via https://www.mijngezondheid.be.
Covid-19
Er is beslist om, in het kader van de Covid-19 vaccinaties deze applicatie voor heel België te gebruiken.
Vaccinnet zal nationaal gebruikt worden voor de registratie van gezette Covid-19 vaccins en de opvolging van eventuele bijwerkingen hiervan.
De applicatie wordt in dit kader niet gebruikt om Covid-19 vaccins te bestellen. Voor alle andere vaccins blijft de werking van Vaccinnet ongewijzigd.
 
VaccinNet VaccinNet VaccinNet
 

Welkom bij Vaccinnet

Vaccinnet is een bestel- en distributiesysteem voor vaccins die door de Vlaamse overheid ter beschikking gesteld worden aan artsen-vaccinatoren in het kader van haar programmatisch vaccinatiebeleid. Dit bestelsysteem is gekoppeld aan een registratiesysteem voor vaccinaties.

Om de privacy verklaring te raadplegen klik hier
 
Developed & hosted by Kind & Gezin   Privacy verklaring   Privacy verklaring Vaccinnet+   Overeenkomst Versie: 4.0.1 (Build: 031) Datum: 12/09/2023