VaccinNet  CONTACT  
 
Agentschap Zorg en Gezondheid
Afdeling preventie
 
 
. Login
 
. Login via eID
 
 
VaccinNet
 
 

Nieuws


Griepvaccins voor woonzorgcentra (WZC)
Griepvaccins voor de residenten van de WZC kunnen nog tot uiterlijk 30 november 2015 besteld worden. Klik hier om naar de website te gaan met de brief van 28 augustus 2015 over de bestellingen voor dit najaar. U vindt er ook het startbestand voor groepsregistratie.

Actuele situatie leveringen vaccins (aanpassing 5 november 2015):
 • voor alle vaccinatoren blijft REPEVAX® het vaccin ter vervanging van Tetravac®.
 • HEXYON® werd (tijdelijk) in verpakkingen per 10 geleverd en daarna tijdelijk in Kazakse verpakkingen met de merknaam HEXAXIM® (wat hetzelfde vaccin als is als Hexyon®). Ook deze zijn ondertussen uitgeput en vanaf volgende week kan Hexyon® opnieuw geleverd worden in de normale Belgische verpakkingen. De bijsluiters van de vaccins vindt u hier.

Gelieve voor uw bestellingen met het volgende rekening te houden:
 • Het heeft geen zin meer te bestellen dan op korte termijn nodig. Gelieve dus niet te hamsteren. Hierdoor breng je de mogelijkheden van andere vaccinatoren in gevaar.
 • Omwille van het relatieve tekort aan vaccins wordt Repevax best niet gebruikt bij adolescenten. Daar gebruikt u Boostrix (momenteel geen tekort) en waar nodig Imovax Polio.
Alle communicatie kunt u vinden op de website vaccinatie bij de informatie voor vaccinatoren.

Tips voor een vlotte werking met Vaccinnet:
 • Voor gebruik van de eID-kaart: zorg ervoor dat het certificaat van uw elektronische identiteitskaart op uw computer gevalideerd is.
 • Afhankelijk van de versie van uw web browser kan het nuttig zijn om volgende websites toe te voegen aan de “vertrouwde websites” in uw browser:
  * https://www.vaccinnet.be
  * https://fas.services.belgium.be
  * https://idp.iamfas.belgium.be
 • Op de website vaccinaties van Zorg en Gezondheid vindt u bij de informatie voor vaccinatoren een startfolder over Vaccinnet.

Vragen over Vaccinnet, bestellingen en leveringen van vaccins:
 
Voor vragen in verband met het starten met Vaccinnet en problemen om in te loggen in Vaccinnet neemt u best contact op met het Callcenter Vaccinnet op het telefoonnummer 02 5331400.
 
Voor vragen in verband met :
 • bestellingen en leveringen van vaccins
 • groepspraktijken in Vaccinnet waarbij artsen die werken in een groepspraktijk beschikken over een gemeenschappelijke voorraad, maar toch individueel vaccins kunnen registreren
 • problemen met de koudeketen
 • ... neemt u best contact op met Nele Vanheusden op het telefoonnummer 02 5533236 of via e-mail naar vaccinnet@zorg-en-gezondheid.be.
 

Vaccinnet

 
Vaccinnet is een bestel- en distributiesysteem voor vaccins die door de Vlaamse overheid ter beschikking gesteld worden aan artsen-vaccinatoren in het kader van haar programmatisch vaccinatiebeleid. Dit bestelsysteem is gekoppeld aan een registratiesysteem voor vaccinaties.Meer info
 
Als nieuwe gebruiker (huisarts of pediater) wens ik toegang te krijgen tot Vaccinnet:
 • Ik heb een elektronische identiteitskaart (eID): -> klik op "Login via eID"
 • Ik heb al een token: -> Klik op "Login"
 • Ik heb nog geen elektronische identiteitskaart en geen token: -> U moet eerst een token aanvragen via www.belgium.be  "Zich inschrijven" om te kunnen werken met Vaccinnet.
Indien u geen huisarts of pediater bent, maar toch gebruik wenst te maken van Vaccinnet, stuurt u best een mailtje naar vaccinnet@zorg-en-gezondheid.be  met uw gegevens en die van de instelling waar u als vaccinator werkt.
 
Developed and hosted by Kind & Gezin   Versie: 2.5.7 (Build:000133)  Datum: 15/01/2015