VaccinNet  CONTACT  
 
Agentschap Zorg en Gezondheid
Afdeling preventie
 
 
. Login
 
. Login via eID
 
 
VaccinNet
 
 

Nieuws


Griepvaccins voor woonzorgcentra (WZC)
Ook dit jaar kunnen de WZC griepvaccins bestellen voor hun residenten. Klik hier om naar de website te gaan met de brief van 28 augustus 2015 over de bestellingen voor dit najaar. U vindt er ook het startbestand voor groepsregistratie.
Op 16 september 2015 werd de bestelmogelijkheid voor Influvac S voor de WZC geactiveerd. Tot uiterlijk 30 november kunnen griepvaccins besteld worden.

Bestelbare vaccins najaar 2015
Eind mei werden e-mail berichten verstuurd naar de vaccinatoren met informatie over de wijzigingen in het aanbod gratis vaccins.
Door algemene relatieve tekorten aan combinatievaccins tegen polio, difterie, tetanus en kinkhoest kunnen er nog wijzigingen zijn in het najaar.
Momenteel wordt Tetravac Pédiatrique (verpakkingen Franse markt) voorlopig nog geleverd voor de bestellingen van Tetravac (voor huisartsen en pediaters).
Voor het aanbod voor dit schooljaar werd op 13 augustus een extra communicatie gestuurd naar de CLB’s.
Op 21 september 2015 kregen we groen licht om de vaccins Repevax te laten bestellen door de CLB’s. Gelieve rekening te houden met volgende voorstellen:
 • Het heeft geen zin meer te bestellen dan op korte termijn nodig. Gelieve dus niet te hamsteren. Hierdoor breng je de mogelijkheden van andere CLB’s in gevaar. De hele hoeveelheid voor het schooljaar is nog niet aanwezig, maar geleidelijk aan komen er meer vaccins ter beschikking.
 • Omwille van het relatieve tekort aan vaccins wordt Repevax best niet gebruikt bij adolescenten. Daar gebruikt u Boostrix (momenteel geen tekort) en waar nodig Imovax Polio.
 • De extra poliovaccinatie bij aankomst in België (als ze die niet kregen bij vertrek) is enkel nog nodig voor personen afkomstig uit 4 landen, namelijk Afghanistan, Pakistan, Nigeria en Somalië.
Alle communicatie kunt u vinden op de website vaccinatie bij de informatie voor vaccinatoren.

Tips voor een vlotte werking met Vaccinnet:
 • Voor gebruik van de eID-kaart: zorg ervoor dat het certificaat van uw elektronische identiteitskaart op uw computer gevalideerd is.
 • Afhankelijk van de versie van uw web browser kan het nuttig zijn om volgende websites toe te voegen aan de “vertrouwde websites” in uw browser:
  * https://www.vaccinnet.be
  * https://fas.services.belgium.be
  * https://idp.iamfas.belgium.be
 • Op de website vaccinaties van Zorg en Gezondheid vindt u bij de informatie voor vaccinatoren een startfolder over Vaccinnet.

Vragen over Vaccinnet, bestellingen en leveringen van vaccins:
 
Voor vragen in verband met het starten met Vaccinnet en problemen om in te loggen in Vaccinnet neemt u best contact op met het Callcenter Vaccinnet op het telefoonnummer 02 5331400.
 
Voor vragen in verband met :
 • bestellingen en leveringen van vaccins
 • groepspraktijken in Vaccinnet waarbij artsen die werken in een groepspraktijk beschikken over een gemeenschappelijke voorraad, maar toch individueel vaccins kunnen registreren
 • problemen met de koudeketen
 • ... neemt u best contact op met Nele Vanheusden op het telefoonnummer 02 5533236 of via e-mail naar vaccinnet@zorg-en-gezondheid.be.
 

Vaccinnet

 
Vaccinnet is een bestel- en distributiesysteem voor vaccins die door de Vlaamse overheid ter beschikking gesteld worden aan artsen-vaccinatoren in het kader van haar programmatisch vaccinatiebeleid. Dit bestelsysteem is gekoppeld aan een registratiesysteem voor vaccinaties.Meer info
 
Als nieuwe gebruiker (huisarts of pediater) wens ik toegang te krijgen tot Vaccinnet:
 • Ik heb een elektronische identiteitskaart (eID): -> klik op "Login via eID"
 • Ik heb al een token: -> Klik op "Login"
 • Ik heb nog geen elektronische identiteitskaart en geen token: -> U moet eerst een token aanvragen via www.belgium.be  "Zich inschrijven" om te kunnen werken met Vaccinnet.
Indien u geen huisarts of pediater bent, maar toch gebruik wenst te maken van Vaccinnet, stuurt u best een mailtje naar vaccinnet@zorg-en-gezondheid.be  met uw gegevens en die van de instelling waar u als vaccinator werkt.
 
Developed and hosted by Kind & Gezin   Versie: 2.5.7 (Build:000133)  Datum: 15/01/2015