VaccinNet
 
Français
 
 

Actueel

Covid-19 vaccins voor het najaar 2023

  • De aangepaste vaccins van Pfizer Comirnaty XBB 1.5 voor volwassenen (30 µg) kunnen besteld worden in Vaccinnet. Movianto garandeert levering binnen de 10 werkdagen (dus 14 dagen na bestelling).
  • Omdat de pediatrische vaccins Comirnaty PED XBB 1.5 (10 µg) nog niet door Pfizer aan het depot van Movianto geleverd waren en de bestellingen hiervoor niet verwerkt konden worden, werden alle eerdere bestellingen voor deze vaccins geannuleerd. Ze zullen ook uit Vaccinnet verwijderd worden. Van zodra ze wel besteld en geleverd kunnen worden, zullen we hierover ook communiceren en dit ook hier op de homepage van Vaccinnet vermelden.
  • De link naar de communicatie over covidvaccins vindt u ook hier op de pagina met info voor de vaccinatoren.

Belangrijke aandachtpunten:

  • Bestel niet zomaar het maximum maar maak een realistische inschatting van hoeveel vaccins u voor de volgende maand denkt nodig te hebben. Best worden locoregionaal ook afspraken hierover gemaakt tussen huisartsen en apothekers.
  • Indien u onvoldoende Covid-19 vaccins kunt bestellen voor de komende 4 weken, wacht dan om een bestelling te plaatsen en stuur dan eerst een mailbericht naar vaccinnet@vlaanderen.be met de melding dat u er meer wilt kunnen bestellen en een woordje uitleg erbij zodat voor u eventueel een grotere hoeveelheid kan besteld worden.

Meer info over deze najaarsvaccinatie vindt u op www.laatjevaccineren.be.

Problemen leveringen van GSK

Van GSK kregen we volgende mededeling:

“Graag informeer ik u dat wij momenteel vertragingen ondervinden bij de leveringen van onze producten als gevolg van een computeraanval bij onze logistieke partner. Als gevolg hiervan heeft onze onderaannemer zijn toegang tot en verbindingen met zijn intragroepssystemen beperkt. Deze gebeurtenis heeft gevolgen voor de levertijden van alle GSK-producten. De kwaliteit van onze producten wordt niet beïnvloed. Wij doen er alles aan om de situatie zo snel mogelijk te herstellen. Wij bieden onze welgemeende excuses aan voor deze vertragingen.”

Dit betekent dat er mogelijk vertragingen zijn voor de leveringen van Boostrix® en Infanrix-IPV®.


Vaccinnet en vaccinatiegegevens
  • Vaccinnet is het bestelsysteem voor de vaccins die door de Vlaamse overheid gratis ter beschikking gesteld worden. Erkende huisartsen, pediaters en gynaecologen kunnen rechtstreeks toegang vragen via deze site. Vaccinatoren kunnen in Vaccinnet vaccins bestellen en toegediende vaccinaties registreren.
  • Bent u als burger op zoek naar uw geregistreerde vaccinatiegegevens, ga dan naar https://www.myhealthviewer.be of via https://www.mijngezondheid.be.
Covid-19
Er is beslist om, in het kader van de Covid-19 vaccinaties deze applicatie voor heel België te gebruiken.
Vaccinnet zal nationaal gebruikt worden voor de registratie van gezette Covid-19 vaccins en de opvolging van eventuele bijwerkingen hiervan.
De applicatie wordt in dit kader niet gebruikt om Covid-19 vaccins te bestellen. Voor alle andere vaccins blijft de werking van Vaccinnet ongewijzigd.
 
VaccinNet VaccinNet VaccinNet
 

Welkom bij Vaccinnet

Vaccinnet is een bestel- en distributiesysteem voor vaccins die door de Vlaamse overheid ter beschikking gesteld worden aan artsen-vaccinatoren in het kader van haar programmatisch vaccinatiebeleid. Dit bestelsysteem is gekoppeld aan een registratiesysteem voor vaccinaties.

Om de privacy verklaring te raadplegen klik hier
 
Developed & hosted by Kind & Gezin   Privacy verklaring   Privacy verklaring Vaccinnet+   Overeenkomst Versie: 4.0.1 (Build: 031) Datum: 12/09/2023