VaccinNet
 
Français
 
 

Actueel

Vertraging leveringen Covid-19 vaccins weggewerkt

De firma Movianto heeft laten weten dat de problemen met achterstand qua leveringen van Covid-19 vaccins weggewerkt zijn. Vanaf nu zouden de leveringen normaal moeten verlopen. Als er toch nog problemen zijn, mailt u dit best naar vaccinnet@vlaanderen.be.

Nieuws:

Op 18 januari 2021 hebben de ministers in de interministeriële conferentie beslist dat de vaccins Comirnaty adapted4-5 (met een component tegen omikron types BA.4 en 5 zowel voor primovaccinatie als voor boostervaccinatie mogen gebruikt worden voor personen vanaf 12 jaar. We zullen de mogelijkheid om oorspronkelijke vaccins Comirnaty RTU dan ook niet activeren. Er moet dus maar één type vaccin gebruikt worden. De meest recente updates zijn ook steeds terug te vinden via volgende SOP: Informatie voor artsen en apothekers | Laat je vaccineren


Bestellen van Covid-19 vaccins door huisartsenpraktijken en apotheken

Een nieuwe communicatie van 13 januari 2023 naar huisartsen en apotheken in Vlaanderen over bestellen van vaccinatie tegen Covid-19 vanaf 15 januari 2023: www.zorg-en-gezondheid.be/communicatie-vaccinatoren en het bijhorend document SOP inkanteling reguliere traject_versie_2.pdf (laatjevaccineren.be)

Lees de communicatie zeker door vooraleer een bestelling te plaatsen.

Opmerking: Elke apotheker of apotheekmedewerker die met Vaccinnet wil werken, moet eerst inloggen in Vaccinnet en de gebruiksovereenkomst accepteren. Indien niet, dan kan de connectie met de apotheek software ook niet correct werken.

Recente nieuwe apotheken kunnen zich registreren via www.laatjevaccineren.be/vaccinnet en er het formulier voor nieuwe apotheek invullen. Daar kan men ook een volledige handleiding over Vaccinnet vinden.

Andere communicatie voor Vaccinnet liefst per mail naar vaccinnet@vlaanderen.be en altijd volledige gegevens van de apotheek vermelden.


Vaccinnet en vaccinatiegegevens
  • Vaccinnet is het bestelsysteem voor de vaccins die door de Vlaamse overheid gratis ter beschikking gesteld worden. Erkende huisartsen, pediaters en gynaecologen kunnen rechtstreeks toegang vragen via deze site. Vaccinatoren kunnen in Vaccinnet vaccins bestellen en toegediende vaccinaties registreren.
  • Bent u als burger op zoek naar uw geregistreerde vaccinatiegegevens, ga dan naar https://www.myhealthviewer.be of via https://www.mijngezondheid.be.
Covid-19
Er is beslist om, in het kader van de Covid-19 vaccinaties deze applicatie voor heel België te gebruiken.
Vaccinnet zal nationaal gebruikt worden voor de registratie van gezette Covid-19 vaccins en de opvolging van eventuele bijwerkingen hiervan.
De applicatie wordt in dit kader niet gebruikt om Covid-19 vaccins te bestellen. Voor alle andere vaccins blijft de werking van Vaccinnet ongewijzigd.
 
VaccinNet VaccinNet VaccinNet
 

Welkom bij Vaccinnet

Vaccinnet is een bestel- en distributiesysteem voor vaccins die door de Vlaamse overheid ter beschikking gesteld worden aan artsen-vaccinatoren in het kader van haar programmatisch vaccinatiebeleid. Dit bestelsysteem is gekoppeld aan een registratiesysteem voor vaccinaties.

Om de privacy verklaring te raadplegen klik hier
 
 
Developed & hosted by Kind & Gezin   Privacy verklaring   Privacy verklaring Vaccinnet+   Overeenkomst Versie: 3.9.1 (Build: 019) Datum: 28/10/2022