VaccinNet
 
 
 

Actueel


Griepvaccins najaar 2018 kunnen besteld worden
Tot eind november 2018 kan het vaccins Vaxigrip Tetra® besteld worden voor de bewoners (residenten) van Woonzorgcentra en van Instellingen voor mensen met een beperking en chronische psychiatrische patiënten. Gelieve eerst te checken hoeveel vaccins u werkelijk nodig heeft en, zoals in het verleden, éénmalig een bestelling te plaatsen. De vaccins worden normaal binnen de week geleverd. Vaccinatie tegen griep kan starten vanaf half oktober.

HPV
Vanaf 1 juli 2018 wordt Gardasil 9® voorzien als HPV-vaccin voor meisjes in het eerste jaar secundair onderwijs. Net zoals de voorbije jaren mag dit gratis vaccin voor het vaccinatieprogramma niet gebruikt worden voor vaccinatie van oudere meisjes of voor jongens. Voor oudere meisjes is er een gedeeltelijke terugbetaling via de mutualiteit. Voor jongens is dit (nog) niet het geval maar kan mogelijk een deel van de kost terugbetaald worden in het kader van de aanvullende ziekteverzekering.

Boostervaccin dTpa (dosis voor volwassenen)
Sedert 1 juli 2018 wordt het vaccin Triaxis® voorzien voor herhalingsinentingen tegen difterie, tetanus van kinkhoest ter vervanging van Boostrix®. Triaxis® mag gebruikt worden voor dezelfde indicaties: vaccinatie van leerlingen in het 3de jaar secundair onderwijs, kinkhoestvaccinatie van zwangere vrouwen en herhalingsinentingen en cocoonvaccinatie bij alle volwassenen.
 
VaccinNet VaccinNet VaccinNet
of inloggen met token of itsme
 

Welkom bij Vaccinnet

Vaccinnet is een bestel- en distributiesysteem voor vaccins die door de Vlaamse overheid ter beschikking gesteld worden aan artsen-vaccinatoren in het kader van haar programmatisch vaccinatiebeleid. Dit bestelsysteem is gekoppeld aan een registratiesysteem voor vaccinaties.

Om de privacy verklaring te raadplegen klik hier
 
 
Developed and hosted by Kind & Gezin   Privacy-disclaimer    Overeenkomst  Versie: 3.4.6 - 000121  Datum: 04/06/2018