VaccinNet
 
 
 

Actueel


HPV
Vanaf 1 juli 2018 wordt Gardasil 9® voorzien als HPV-vaccin voor meisjes in het eerste jaar secundair onderwijs. Net zoals de voorbije jaren mag dit gratis vaccin voor het vaccinatieprogramma niet gebruikt worden voor vaccinatie van oudere meisjes of voor jongens. Voor oudere meisjes is er een gedeeltelijke terugbetaling via de mutualiteit. Voor jongens is dit (nog) niet het geval maar kan mogelijk een deel van de kost terugbetaald worden in het kader van de aanvullende ziekteverzekering.

Boostervaccin dTpa (dosis voor volwassenen)
Sedert 1 juli 2018 wordt het vaccin Triaxis® voorzien voor herhalingsinentingen tegen difterie, tetanus van kinkhoest ter vervanging van Boostrix®. Triaxis® mag gebruikt worden voor dezelfde indicaties: vaccinatie van leerlingen in het 3de jaar secundair onderwijs, kinkhoestvaccinatie van zwangere vrouwen en herhalingsinentingen en cocoonvaccinatie bij alle volwassenen.

Griepvaccins najaar 2018
Vanaf dit jaar wordt het vaccins Vaxigrip Tetra® ter beschikking gesteld voor de bewoners (residenten) van Woonzorgcentra en van Instellingen voor mensen met een beperking en chronische psychiatrische patiënten. Deze vaccins zullen normaal gezien vanaf half september besteld kunnen worden.
 
VaccinNet VaccinNet VaccinNet
of inloggen met token of itsme
 

Welkom bij Vaccinnet

Vaccinnet is een bestel- en distributiesysteem voor vaccins die door de Vlaamse overheid ter beschikking gesteld worden aan artsen-vaccinatoren in het kader van haar programmatisch vaccinatiebeleid. Dit bestelsysteem is gekoppeld aan een registratiesysteem voor vaccinaties.

Om de privacy verklaring te raadplegen klik hier
 
 
Developed and hosted by Kind & Gezin   Privacy-disclaimer    Overeenkomst  Versie: 3.4.6 - 000121  Datum: 04/06/2018